Flickr RSS Problems – Any techies out there with some answers?

August 16, 2008 at 9:02 pm | Posted in Adobe/Macromedia Dreamweaver 8, Atom, Atom 1.0, Dreamweaver, Flickr, HTML, RSS, Web Development | Leave a comment
Tags: , , , , , ,

I have been experimenting with pulling RSS feeds into my webpages. In fact, this blog gets pulled over to it, as a test.

Right now I am having some problems with pulling a flickr feed. If there are any Dreamweaver Developers around who are familiar with flickr, and/or Atom 1.0 feeds – please read on!

<<<BEGIN PROBLEM>>>>

IF I pull in the RSS 2 Feed, from the latest uploads eg:http://api.flickr.com/services/feeds/photos_public.gne?id=98234668@N00&lang=en-us&format=rss_200 I can work with it well, and do whatever I want.

IF I pull in a set feed (which is apparently Atom 1.0) eg:http://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?set=72157606748972492&nsid=98234668@N00&lang=en-us

I get nothing usable in Dreamweaver 8.

I have pulled every single item from the feed into the dreamweaver page, and nothing. Not even a space or paragraph jump to indicate it tried to pull something, but couldn’t.

Now – if I change the photo set code to reflect that is an RSS 2 feed (ie. add – &format=rss_200) to the end of the line where it connects to the source, I get the same information as I do when pulling the “latest” feed, and can work with it no problem. No problem while previewing the XSL fragment anyhow. Once I call that fragment from an ASP page, it gives me this error:

MM_XSLTransform error:

“flickrgalleryfeed.xsl” is not a valid XSLT document.

Reference to undeclared namespace prefix: ‘media’.

I have tried to declare media using a declaration from the page that works – to no avail. It just wont parse.

How can I hack the page so that it thinks it is parsing RSS2? Is this a dreamweaver problem, an IIS 5 problem, or what? Please help. What is being checked, and by what, to tell my browser (FLock 2 and IE6) that there is a problem???

Remember – the XSL fragment page previews correctly on it’s own. Once it is called by the ASP page it has a problem and generates the error.

I have viewed the feed directly with Flock and other feed readers, so I know that there is valid data there, I just can’t get it to display.

<END PROBLEM>

I have posted this in the flickr help forums, and Adobe forums, figured I would toss it up here as another avenue seeking help!

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: